Snøhuletur 21.-22.3.04

Lørdag 21.3
Avreise Båtskaret overfor Beitostølen kl. 11.00
Ankomst Seksiseggi kl. 15.00
Vær: Delevis skyet og lett snøvær.

For andre året var jeg invitert med friluftslivsgruppa ved Brandbu videregående skole på snøhuletur. Opplegget var nøyaktig det samme som året før, med avgang fra Båtskaret ovenfor Beitostølen.

Snøvær og dårlig sikt.

Det var snøvær og forholdsvis dårlig sikt da vi startet lørdag formiddag. Det hadde kommet ca. 10-15 centimeter mild snø som gjorde smøringen av ski til en utfordring. Da alle elevene hadde fått smurt skiene la vi i vei. Det ble mye kladding denne dagen, men fin tempratur og god tid gjorde sitt til at de fleste synes de var en grei skitur.

Føret skiftet hele tiden. vi brukte alt fra -7 til +5 grader.

Da vi tok en matbit kom sola fram.

Det var ingen snømangel på den faste plassen.

Etter å ha sjekket dybden i snøfonna, satte vi i gang med å grave. Vi var 27 elever og 3 ledere fordelt på seks huler. ved sju-tiden begynte mange av hulene å bli ferdige. Mørket begynte å falle på og det var ikke lenge før de fleste hadde inntatt soveposen.

Etter en lang arbeidsøkt fant de fleste det behagelig å krabbe ned i soveposen.

Søndag 22.3
Avreise Seksiseggi kl. 10.30
Ankomst Rauddalen kl. 13.30
Vær: Lettskyet

Da jeg sto opp ved ni-tiden var de fleste stått opp. Noen hadde sovet godt mens andre hadde vært kalde. Vi pakket utstyret og tok fatt på bakkene ned mot Fleinsendin. Det var flatt lys og vanskelig å se konturene i terrenget. Kombinert med løssnø førte dette til mange fall.

De fleste så fram til en ny natt innendørs.

Vi ble hentet av bussen klokka 14.00. Da var det mange som så fram til mat og en varm dusj hjemme.

Tilbake til toppen