Snøhuletur 22.-23.3.03

Lørdag 22.3
Avreise Båtskaret overfor Beitostølen kl. 10.30
Ankomst Seksiseggi kl. 15.30
Vær: Delevis skyet, kuling opp mot 15,5 m/s

Etter forespørsel fra lærer Svein Ludvigsen, ble jeg med på snøhuletur med friluftslivsgruppa ved Brandbu videregående skole. Vi tok rutebuss det siste stykke opp til Båtskaret.Vi skjønte raskt at været ikke var helt på våres side da bussen måtte eskorteres av en brøytebil de siste kilometerne opp på fjellet. 

Da kolonnekjøringen var ferdig gikk vi ut og begynte å smøre ski. Vi ble møtt av kraftige vindkuler som gjorde det vanskelig å holde seg oppreist. Etter en halvtimes tilpasninger la vi avgårde. Det viste seg fort at det var store forskjeller når det gjaldt skiferdighet. Dette ble ytterligere forsterket i den sterke vinden. Etter noen hundre meter ble en mann sendt tilbake til bussen. Han greide rett og slett ikke å holde seg på beina.

Jeg gikk bakerst og tok hånd om de som hadde størst problemer. Jeg bar en ekstra sekk for å få opp farten. Da vi gikk Raudfjorden nord-vest for Bitihorn, toppet vinden seg.

I skaret ovenfor Raudfjorden blåste det 15,5 m/sek. Det tilsvarer stiv kuling

På vei over vannet Seksin.

Jeg ble etterhvert ganske langt bak resten av gruppa. Det spilte ingen rolle for meg, det viktigste var at vi fikk fram alle. 

 

Det var mer enn nok snø der vi skulle grave huler.

Da vi kom fram til området der vi skulle grave snøhule, var mange allerde i gang. Forholdene var perfekte, med masse snø og til og med le for vinden. Timene gikk og vi flyttet inn i snøhulen litt før klokka åtte. Vi lagde middag og la oss deretter for å sove.

Kokkelering i hula.

Søndag 23.3
Avreise Seksiseggi kl. 10.15
Ankomst Rauddalen kl. 14.00
Vær: Sol og vind opp mot 14,4 m/s

Dagen etter pakket vi relativt raskt i sammen og startet på turen tilbake til Rauddalen. Vi hadde alt for god tid, så vi la inn flere lange stopp for å få tiden til å gå. Det blåste relativt kraftig i dag også. Heldigvis var det medvind.

Solskinn i Hænsrauddalen.

Etter noen fine timer i solen var vi klare for å bli hentet av bussen nede i Rauddalen. De fleste var enig om at det hadde vært en fin tur selv om det ble en tøff start.

Tilbake til toppen