Avdalen og Store Dyrhaugstind 18.7 - 19.7.99

Søndag 18.7 Avdalen
Avreise Hjelle kl. 19.00
Ankomst Avdalen kl. 20.00
Avreise Avdalen kl. 22.45
Ankomst Hjelle kl. 23.30
vær: Overskyet/tåke, opphold

Lars Olav og jeg ankom Årdal søndag ettermiddag. Vi slo opp teltet like ved Hjellefossen. Som kveldstur synes vi at Årdal turlags turisthytte i Avdalen, kunne være et bra mål. Etter en halv times gange oppover Utladalen, tok vi av på T-stien til Avdalen. Stien følger Avdalsfossen opp til det gamle gården Avdalen. På Avdalen ble vi møtt av et meget hyggelig vertskap. Vi fikk til og med servert lefse ! Slå den !

Da vi begynte å gå ned igjen, hadde det begynt å mørkne. Vi gikk nå "gamleveien" ned til Hjelle. Den går på ei fjellhylle høyt oppe i Utladalen. Hylla er temmelig smal, på et parti (dvs. 60-70 cm). Den er derfor ikke å anbefale med store ryggsekker eller barn.

Avdalen  (19911 bytes)

Avdalen gård

Søndag 19.7 Store Dyrhaugstind
Avreise Ringsbotn kl. 13.30
Ankomst Store Dyrhaugstind kl. 16.45 (2147 m.o.h.)
Ankomst Ringsbotn kl. 1900
vær: Regn, tåke og vind

Vi kjørte bil inn i Ringsbotn. Derfra krysset vi elva ved demningen og tok fatt på den lange bakken opp mot Dyrhaugsryggen. Etter noen timer kom vi opp på selve eggen. Den er smal og kuppert. Den krever klyving.

Vi hadde absolutt ikke været med oss på denne turen. Det blåste kraftig på toppen. Regn og kulde gjorde hendene iskalde, noe som er lite gunstig når man må klyve. En slik tinde er ingen plass sånt vær. Utsikten kan man heller ikke nyte. Tross tåke, på Dyrhaugsryggen går du deg ikke bort i tåka. Der finnes det kun en vei å gå!

Dyrhaugsryggen (16063 bytes)

Bildet er tatt på en av fortoppene før Stortoppen på 2147 meter.

For å passere noen av fortoppene, bør man  å holde litt til høyre. Eggen er til tider svært luftig og har noen utsatte passasjer.

Store Dyrhaugstind (22334 bytes)

Store Dyrhaugstind !

Under nedstigningen lønner det seg å gå på den store snøfonna på høyresiden (mot Skagastølstindene).Det er en avslappende nedstigning etter anstrengelser oppe på eggen. Dyrhaugsryggen regnes for å være en av de fineste turene i Hurrungane.

Tilbake til toppen