Nevlingskollen i Vassfaret 5.6.05

Onsdag 5.6
Avreise Nevlingsdammen kl. 10.00
Ankomst Nevlingskollen kl. 16.00 - 1027 m
Ankomst Nevlingsdammen kl. 17.30
Vær: lettskyet til å begynne med, gradevis overskyet

Ringerike Turistforening med Ole Martin Høgfoss i spissen arrangerte helgetur til Vassfaret. På programmet sto blant annet besøk i bjørnehiet "Festningen" og en kikk på de mange flyslippene som det enda er spor etter i området. Det var i foribindelse med turen til flyslippene at ruta ble lagt over Nevlingskollen.

Nevlingskollen og Nevlingen

Vi startet med å traske langs bilvegen i retning Vassfarplassen og Amundheimen. Det er alltid morsomt å komme tilbake til de sagnomsuste plassene i Vassfaret. Ekstra gledelig er det å se hvor godt husene på Vassfarplassen, både nye og gamle blir tatt vare på.

Kveldsstemning på Vassfarplassen.

Etter en pause gikk vi stien opp mot Fjellvatnet. Etter en liten stund tok vi av stien og så de første containerne. Det ble etterhvert mye containere, milorgceller og oppbevaringskoier den dagen. Ole Martin hadde lagt ned et godt forarbeide og kunne vise oss kjempehauger med containere som de færreste i dag kjenner til. 

Containerne ligger rundt oppbevaringskoia.

Etterhvert kom vi igjen innpå stien som fører til Fjellvatnet. Der var de fleste av containerne vi hadde sett, sluppet. Fra Fjellvatnet gikk vi sørover mot Nevlingskollen. Vi var kommet over tregrensa og utsikten utover Vassfaret begynte å åpne seg. Vi gikk forbi varden på 1061 m.o.h. og ut på selve kollen og Pålsonflaga. Der var det et imponerende stup og en enda mer imponerende utsikt. 

 Utsikt mot Aurdalsfjorden

Vi tok oss ned fjellsida litt nordøst for Pålsonflaga. Her var det bratt men ingen problem å ta seg ned. Ikke lenge etter var vi igjen tilbake ved Nevlingsdammen.

Dette er selvsagt en tur man ikke trenger å bruke all verdens tid på. Med vanlig turfart er nok det meste gjort på fire timer.

Tilbake til toppen