Slogen 21.7.03

Søndag 20.7
Avreise Øye kl. 12.50
Ankomst Slogen kl. 16.00 - 1564 m
Ankomst Øye kl. 18.40
Vær: Overskyet og regnbyger

En av kremtoppene i Sunnmørsalpene kan vi vel med sikkerhet si er Slogen. Den rager 1564 meter rett opp fra havet, har en spiss topp og krever litt svette for å komme på toppen.

Selv om været var rimelig usikkert valgte vi å prøve oss på en topptur. Vi parkerte litt overfor Øye sentrum og la i vei opp gjennom granskogen Stien er bratt så man vinner raskt høyde. Nedenfor oss kunne vi se tettstedet Øye bli mindre og mindre.

Vi hadde ikke kommet mer en et par hundre høydemetere før det begynte å regne å blåse. Vi hadde ikke regntøy med oss, så det var bare å gå på for å holde varmen. Litt etter at vi passerte skiltet som viser at man er 600 meter over havet, ga regnet seg. Vi tok en liten rast før vi fortsatte videre. Selv om det hadde sluttet å regne ble vi like våte p.g.a våt lyng og buskevekster.

Da vi nærmet oss toppen bedret været seg. Vinden avtok og vi fikk se solen igjen. Fra toppen var det fantasisk utsikt rett ned i fjorden.

Turen opp kan deles i tre etapper. Først går man bratt opp gjennom skogen, så kommer man over skoggrensa og ser eggen langt der oppe, for så å følge eggen det siste stykket mot toppen. Den midtre etappen før man kommer opp på eggen som fører mot toppen er virkelig bratt. Siste etappen består av litt lett klyving, men slitet og stigningen er gjort og man kan nyte utsikten til begge sider de siste meterne opp til toppen. 

Turen ned gikk raskt, men det er ikke fritt for at man kan bli litt støl etter den lange nedstigningen.

Tilbake til toppen