Gaustatoppen 25.8.03

Mandag 25.8
Avreise parkering kl. 17.30
Ankomst Gaustatoppen kl. 19.15 - 1884 m
Avreise Gaustatoppen kl. 20.00
Ankomst parkering kl. 21.30
Vær: Skiftene skydekke, pent vær.

I forbindelse med budsjettarbeidet på jobben hadde vi valgt å ta noen dager på Gaustablikk Høyfjellshotell. Da var en avkoblingstur på Gaustatoppen en selvfølge.

Gaustatoppen sett fra Gaustablikk.

Gaustatoppen sett fra Krosso.

Vi kjørte bil til parkeringsplassen ved veien til Tyddal. Derfra gikk vi oppover stien. Vi var forholdsvis sent ute så vi møtte mange på vei ned. Etter halvannen time begynte vi på eggen. Den er bred, men store steiner gjør at man må være forsiktig.

Bjørn, Arnstein og Frode på vei opp.

På vei fra tårnet mot varden.

Ti meter fra toppen glir Bjørn og kjører leggen inn i en stein. Det hovner umiddelbart opp, men heldigvis er ingenting brukket. Vi støtter Bjørn bort til Turistforeningens hytte like ved tårnet. Vi går inn og spør om det er tilgang på noe å ise ned skaden med. Mannen bak disken svarer at hytta er stengt for andre enn de gjestene som har bestilt på forhånd og han ikke kan hjelpe oss. Så dukker det opp en til bak disken. Vi prøver oss på han. Han finner fram en ispose som vi kan kjøpe. Vi setter oss i oppholdsrommet som er helt tomt for gjester og håper at vi kanskje kan sitte der de 20 minuttene det tar å ise ned et bein. Med en gang blir vi fortalt at her kan vi ikke "benke" oss, og blir bedt om å forlate hytta. Vi adlyder selvsagt ordre og går ut. Vi setter oss ute der det er åtte grader og vind. Ingen av oss har problemer med den tempratuen, men det er oppførselen fra DNT`s hytteverter som er verre. Det er helt nytt for meg at noen i DNT`s system jager skadede ut fra ei turisthytte. Dette er dårlig reklame!

Turen ned går heldighvis bra og Bjørn har ingen store problemer med å komme seg ned til bilen. Vi er ved bilen 21.30.

Tilbake til toppen