Norefjell 21.-22.4.01

Lørdag 21.4
Avreise Norefjellsstua kl. 11.25
Ankomst Høgevarde kl. 15.25
Vær: Solskinn

P.g.a liten interesse ble Hadeland Turlags vintertur flyttet fra Hardangervidda til Norefjell. Norefjell er ikke langt fra Hadeland og er et bra alternativ hvis man er ute etter en noe kortere helgetur. Jeg og Anne Kristine hadde oppdraget med å passe på turens seks deltagere.

Turen til Høgevarde har en tøff start. På de første 3-4 kilometerne tar man seg opp over fire hundre meter. Det var en virkelig varm vårdag. Solen gjorde oss ordenlig gode og varme på vei opp på Augunshaug.

På vei opp mot Augunshaug.

Like før vi var oppe på Augunshaug tok vi lunsj. Fra Auginshaug flater landskapet mer ut, d.v.s man er kommet opp på ryggen og kan se ned i dalsidene.

Fra Grindefjell mellom Norefjellstua og Høgevarde.

Vi ankom hytta litt senere på ettermiddagen. Deler av hytta var rett og slett begravd av snø. Det skulle vise seg at det ble folksomt der den natta. En stor gjeng fra Drammen og Opplands Turisforening var også innlosjert på hytta. Høgevardehytta har plass til mange. I tillegg til alle rommene brukes kafeteriadelen som sovesal. Etter middagen gikk vi ut for å se på solnedgangen. Den kan være imponerene på Høgevarde.

Solen går ned bak Ranten og Hardangergjøkulen.

Senere på kvelden gikk vi i gang med å bygge iglo. Fra venstre Nora, Marte, Tonje og Øyvind.

Søndag 22.4
Avreise Høgevarde kl. 12.15
Ankomst Norefjellsstua kl. 13.45
Vær: overskyet

Skiltet nedenfor Augunshaug vitner om enorme snømengder selv om kalenderen nærmer seg mai.

Turen tilbake består av mange nedoverbakker. Kanskje litt for mange og lange utfra enkeltes skiferdigheter. Etter en og en halv time var vi ved bilen. 

Tilbake til toppen