Australia 1995

Min første litt lengere sykkeltur fant sted i Australia-95. Turen startet i byen Cairns som ligger nord på den vakre østkysten. Reisefølge var Mads Møglestue fra Nittedal som meldte seg på turen like før avreise. Planen var i utgangspunktet å sykle til Melbourne i syd som skulle være i overkant av 400 mil. Uten stress å få problemer ankom vi hovedstaden i delstaten Victoria en måned før vi skulle fly hjem. Vi ble kjapt enige om å fortsette sykkeleventyret på Tasmania. Tydeligvis hadde Mads psyket seg opp til strekningen Cairns-Melbourne og at syklingen definitivt skulle avsluttes i Melbourne. Allerede tredje sykkeldag på "Tassy" tok han avgjørelsen om å stanse med "tråkkingen" og heller ta bussen. Han var rett og slett drittlei syklinga. Det ble til at jeg syklet alene resten av turen på denne øya som kunne by på høye fjell, masse fine innsjøer og lite trafikk. Avslutningsvis fikk jeg også med meg strekningen Adelaide-Melbourne med blant annet "The Great Ocean Road" som er kjent for sine "Twelve Apostles"

Underveis på vår reise fikk vi tid til masse utenom det å sykle. Her kan nevnes bl.a. rafting i Tully River, båttur til Great Barrier Reef med tilhørende snorkling, telttur på verdens største sandøy-Fraser Island, strandliv på Bondai Beach i Sydney, utflukt til Port Arthur på Tasmania og formel-1 løp i Adelaide. Må samtidig innrømme at det ble rikelig med tid til å finne ut hvilket australsk øl som var best. I samarbeid med de mange back-packere som farter rundt så havnet VB(Victorian Bitter) øverst på "pallen".

Alt gikk egentlig veldig greit på turen takket være bra veistandard, utrolig hjelpsomme og hyggelig folk, mye fint vær og snille dyr som slanger, dingoer, edderkopper og øgler. Australia er jo det landet med mest giftige dyrearter så jeg var litt spent på om vi noen gang skulle få besøk av farlig kryp i teltet. Heldigvis gikk alt bra og jeg tror vel at de fleste av dyrene er reddere oss mennesker enn vi er dem. Vi hadde riktignok mat-tyver i forteltet på natterstid ved et par anledninger. Vi klarte aldri å løse mysteriet med hva slags skapninger det kunne være.

Reiserute:
Cairns-Townsville-Brisbane-Sydney-Melbourne (410 mil)
Tasmania: Devonport-Hobart-Queenstown-Devonport (90 mil)
Adelaide-Melbourne (100 mil)

Tilbake til toppen