Amerika på langs 2002

Etter mange måneder med planlegging bar det ut på ett nytt stort eventyr.Denne gang skulle Joakim Esaiasson fra Vaxsjø i Sverige og jeg sykle fra Ushuaia i syd-Argentina til Prudhoe Bay i nord-Alaska. Joakim traff jeg gjennom en turpartnerannonse som lå på syklistenes landsforbund sine hjemmesider. 

Vi rakk ikke å bli skikkelig kjent med hverandre før start så vi var begge svært spente på om det ville fungere oss imellom. Det å være tett innpå hverandre i over åtte måneder og samtidig "mørne" kroppene nesten hver eneste dag i opptil 45 graders varme og 90 % luftfuktighet er en enorm prøvelse. Heldigvis gikk det stort sett greit. Laila Rønning og Kirsti Manum fra Oslo var med de første tøffe ukene i Patagonia. Dårlige veier og storm rett i trynet var de så "heldige" å få med seg. Min ene sponsor Stein Aafos fra Mursto AS slang seg med en uke på syklingen fra Santiago i Chile.

Denne uka bodde vi veldig bra. Stein fikk høre om alle krypdyrene som besøkte oss da vi lå i telt og under åpen himmel og var derfor ikke særlig interessert i å oppleve noe lignende.

Vi har opplevd så ufattelig mye på denne turen. Vi har sett alt av natur, mennesker og dyr. Noen av høydepunktene underveis var da vi fikk bo hjemme hos en gaucho(cowboy) i det øde Patagonia og overnatting hos familien til den beste syklisten i Honduras. 

Det at mine foreldre tok turen til Seattle satte jeg veldig høyt. Vi hadde ti flotte dager sammen da de fulgte oss med leiebil godt opp i British
Columbia i Canada. 

Tusen takk til alle sponsorer, mine foreldre og søsken og andre bidragsytere som f. eks. Thomas Elboth som hjalp til med hjemmesidene. Uten dere hadde jeg ikke kommet til mål !! Les mer om turen på www.langsamerika.com

Distanse: 23.700 kilometer
14 land: Argentina-Chile-Bolivia-Peru-Ecuador-Panama-Costa
Rica-Nicaragua-Honduras-El Salvador-Guatemala-Mexico-Usa-Canada-Usa(Alaska)

Tilbake til toppen