3. etappe.

Haukelisæter-Hellevassbu-Finse (Hardangervidda)

forts. fra 2. etappe
Jeg gikk fra Haukeliseter cirka klokka 14.00. Det var fortsatt klarvær og fine forhold. Klokka 17.40 slo jeg opp teltet sør for Holmasjøen.

16.2 Sør for Holmvatn - Hellevassbu - Hansbu 31 km
Nok en dag med knallvær. Jeg gikk 9.25 fra Holmvatn. JDet ble lunsj utenfor Hellevassbu. Deretter gikk det videre til Hansbu, som jeg ankom 18.40.

17.2 Hansbu - Sandhaug - Bjoreidsalshytta 30 km
Det er fortsatt finvær, noe har ført til store tempratursvingninger. I natt var det -23, mens det utpå dagen nærmet seg null grader. Føret har derfor vært best tidlig på morgenen de siste dagene. Jeg gikk kl. 9.15, og spiste lunsj på Sandhaug før jeg gikk videre til Bjoreidalshytta. Jeg ankom hytta klokka 19.00.

18.2 Bjoreidsalshytta - Halne - 2 km. nord for Finnsbergvatn 26 km
Avgang klokka 8.45. Fra Bjoreidalshytta gikk jeg om Halne for å få flatere terreng. i skaret ned mot Dragøyfjoeden gikk jeg skikkelig på trynet. Heldighvis gikk alt bra. Jeg slo opp teltet ved Finsbergvatn klokka 17.40

Kryssing av rv.7

19.2 Finsbergvatn - Finse - Klemsbu 20 km
Jeg kom meg avgårde klokka 8.45. Det flotte været gjør det hele til en drøm. Føret er litt trått, men det er lite gjennomslag.

Endelig kommer Hallingskarvet til syne.

Jeg ankom Finse kl.12.10. Her ble det en lang pause. Jeg har ikke møtt en levende sjel på hele Hardangervidda. På Finse ordnet jeg opp i diverse ting som kart, ski o.s.v. Jeg sendte også hjem diverese ting jeg ikke har bruk for mer.

Finse er nådd!

Finse stasjon.

Betjeningen på Hotel 1222 vartet opp med matpakke og gass. Tusen takk!

Forrige etappe         Neste etappe