1. etappe.

 Lindesnes-Audnedalen-Åseral-Ljosland(120 km på vei)

31.1
Jeg ankom Lindesnes fyr kl. 20.45. Det blåste kraftig og tempraturen var -4 grader. Jeg fikk overnatte i losboligen på Lindesnes fyr. Fyrmester Rolf Dybvik hadde lagt alt til rett for at vi skulle ha det bra på fyret. En stor takk til ham for gjestfriheten!

1.2 Lindesnes - Vigeland 28 km.
Så kom endelig startdagen. Etter en omvisning på fyret var jeg klar for å starte. Jeg tok farvel med mine foreldre, som hadde vært så hjelpsomme og kjørt meg hit. I regn og vind gikk jeg så langs kysten til Vigeland. 

Klar til start!

Ikke langt igjen!

2.2    Vigeland - Helle 30 km.
Å gå langs en riksvei i sludd og regn er ikke det morsomste jeg har gjort. Det er vanskelig å klare noe særlig mer en 25-30 kilometer.

En del folk har stoppet og lurt på hva jeg driver med, men det var spesielt en som litt nysgjerrig, Dany på ti år. Han kom syklende etter meg og lurte som alle andre på, hva jeg drev med og hvor jeg skulle. Jeg svarte at jeg var på vei til Nordkapp. Dany viste lite om Nordkapp og lurte på om det var langt dit!

Dany, 10 år.

Fraflyttingen preger Audnedalen.

3.2 Helle - Sveindal 28 km
I natt har det snødd og teltet er blitt våt. På veien er det delevis snø og isføre. De to første etappene på vei merkes på beina. Jeg er blitt utrolig stiv og støl. Kilometerne går sakte. I dag vurderte jeg å bruke ski, men i frykt for å lage for mye riper lot jeg det være.

Jeg slo opp teltet like utenfor Sveindal. Ikke noe stort sted, kun et par enslige hus.

Barnavogna gjør susen.

4.2 Sveindal - Ljosland 42 km
I dag var jeg sent ute. Jeg kom ikke av gårde før klokka var ti. Det gledelige var bedre vær og skiføre på veien. Dette ble den første dagen med ski på beina. Litt lugging av og til, men ellers bra. Pulken har fremdeles understellet til barnevogna.

Oppfordringen er klar! Bli bondekjerring står det på plakaten.

Vannet Øre var fristende å benytte. Desverre var isen noe usikker.

Gutta på Åseral Bensin stilte opp med kaffe og  pølser. En stor takk til Arne Hodne.

Etter tre timer med gutta på Åseral dro jeg på butikken for å handle. Deretter gikk jeg videre mot Ljosland.

Det var mye stigning fra Åseral til Ljosland. De siste 17 kilometerne gikk jeg i mørket. Klokka ni var jeg framme på Ljosland Fjellstue. Jeg bestemte meg for å overnatte inne for å tørke klær og telt. Nå ser jeg fram til en varm dusj. Jeg er spent på snøforholdene i fjellet.

Neste etappe