Høgevarde 26.-27.11.05

Fjorårets flotte seinhøstes tur til Høgevarde fristet til gjentakelse. Denne gangen arrangerte vi turen gjennom Hadeland Turlag og Ringerike Turistforening. Vi ble tilsammen sju stykker.

Lørdag 26.11
Avreise Norefjellsstua kl. 11.30
Ankomst Høgervarde kl. 16.15
Vær: Overskyet, tåke, snø og vind.

Snøforholdene er et sentralt tema før en slik tur. Selv om det er lite eller ingen snø rundt Norefjellsstua på 800-900 meter, er ofte situasjonen en helt annen oppe på ryggen. Når man passerer Augunshaug på 1341 meter over havet, er det overhengende fare for at det kan være mye snø.

Sola bryter igjennom skylaget. Den varmer ikke stort i snøføyka. Foto: Ole Martin Høgfoss.

Denne gangen hadde vi så og si bestemt at vi skulle bruke ski. Da vi ankom Norefjellstua var vi ikke i tvil. Selv her var det 15-20 centimeter. Vi smurte skiene og gikk opp slalombakken. Det var lite hold i snøen. Mange steder hadde det også fokket seg sammen slik at det var nesten håpløst å passere. Vi gikk på en rekke og byttet på med å gå foran. På den måten sparte vi en del krefter. Er man veldig redd for skiene, bør man tenke seg om før en slik tur. Det går ikke mange meterne mellom hver gang man kjenner andre ting enn snø under skiene.

På vei til Høgevarde. Foto: Ole Martin Høgfoss.

Vi brukte nesten fem timer denne gangen. Det hadde begynt å mørkne da vi fikk øye på hytta. Det er alltid en god følelse, spesielt på denne årstiden.

Marianne, Inger Torunn og Sissil.

Heldigvis var Ole Martin med og fikk sikret fine portrettbilder av hele gjengen.

Øverst fra venstre; Inger Torunn, Arnstein, Sissil, Karine, Geir, Ole Martin og Marianne.

Søndag 27.11
Avreise Høgervarde kl. 11.15
Ankomst Norefjellsstua kl. 14.30
Vær: Lave tåkeskyer, oppholdsvær.

Da vi våknet på søndag var været det samme som dagen før. Etter en liten stund, lettet tåken slik at vi kunne se opp på toppen. Etter frokosten delte vi gruppa i to. tre stykker gikk opp på toppen mens resten begynte å gå tilbake til Norefjellsstua. 

Høgevarde-hytta iført vinterdrakt.

Turen ned gikk greit. det hadde kommet en del snø over natta så skiforholdene hadde blitt noe bedre.

Tilbake til toppen