Fanarokken 29.-30.7.05

Fredag 29.7
Avreise Turtagrø kl. 14.50
Ankomst Fanarokken  kl. 18.00 - 2068 m
Vær: lettskyet varmt vær, sol utover kvelden

Skal du på vestlandet er Fanarokken en idieel tur man kan ta med seg. Har man tid bør man abselutt ta med seg en overnatting. På vei til slekt og venner bestemte vi oss for å overnatte på Fanarokken. Å sjekke værmeldinga kan man ha litt igjen for når man besøker denne toppen. Det sies at det normalt er ca. 300 tåkedager der i året.

Skagastølstindene.

Vi ruslet inn over Helgedalen. I begynnelsen av dalen er flott kulturlandskap med flere setre. Lenger inn har dessverre kraftindustrien satt sitt preg med bilvei og tørlagte fosser . 

Helgedalen. Hvis det er lite dis, kan man se Sognefjorden fra Fanarokken.

 

Hele veien opp er det flott utsikt mot Hurungane.

Det var varmt i været og perfekt vær for en overnatting på Fanarokken. Vi begynte på den lange bakken opp til toppen. Svetten haglet mens vi stadig vant høydemetere. Stien er meget bra, det er tydelig at det er brukt mange timer for å få til noe sånt.

Hytta til høyre hørte tidligere til Det Norske Meterologiske institutt og ble brukt til værobservasjoner. den ble senere overdratt til DNT.

Vi fikk innlosjert oss på sovesalen i hytta på toppen. Etter det spiste vi middag og slappet av.

Fin utsikt fra senga!

Det ble en nydelig kveld. Tempraturen var såpass høy at vi kunne sitte ute hele kvelden i bare en tjukk genser. Endelig kom kveldens høydepunkt, solnedgangen.

Solnedgang over Jostedalsbreen og Lodalskåpa.

Etter solnedgang gikk vi til sengs. 

Lørdag 30.7
Avreise Fanarokken kl. 10.00
Ankomst Turtagrø  kl. 12.10
Vær: lettskyet, litt vind.

Litt før klokka fem sto jeg opp for å se på soloppgangen, en opplevelse man bør ta med seg hvis været er brukbart.

Sola titter opp over Sognefjellet. Smørstabbreen til høyre.

De første solstrålende treffer Skagastølsryggen

Vi var akkurat ferdig med å se soloppgangen da tåka kom smygende i kjent stil. På noen minutter lå Fanarokken igjen i tåke. Da vi sto opp ved åtte-tiden var tåka heldighvis forsvunnet. Vi spiste frokost og gikk ned igjen til Turtagrø. En lett tur med nesten bare nedoverbakke.

Tilbake til toppen