Aurlandsdalen 21.-23.6.03

Lørdag 21.6
Avreise Vassbygdi kl. 11.30
Ankomst Sinjarheim kl.13.30
Ankomst Østerbø kl. 17.45
Vær: Delevis skyet, regn av og til

Etter en natt i telt ved Geiteryggtunnellen, tok vi bussen ned til Vassbygdi i Aurlandsdalen. Merkelig nok hadde jeg ikke godt denne klassiske turen før. Så tidlig i sesongen var vi de eneste fotturistene på bussen. De fleste andre velger forøvrig å gå turen andre veien, da blir det stort sett nedoverbakke.

 

Anne Kristine med Sinjarheim i bakgrunnen.

Etter et par timers gange i frodig vestlandsterreng kom vi til Sinjarheim. De må ha vært tøffe som holdt ut her i generasjon etter generasjon. Ingen vei og særdeles barsk Norsk fjellnatur.

På tunet på Sinjarheim.

Parti fra Aurlandsdalen.

Fra jettegrytene i Helvete.

Etter Sinjarheim valgte vi å gå Bjørnesteigen. Den stien går høyere oppe i lia og ikke langs Elva.

Vi overnattet på den private turisthytta Østerbø.

Søndag 22.6
Avreise Østerbø kl. 09.50
Ankomst Geiteryggen tunnel øst kl. 16.50
Vær: Delevis skyet, regn av og til

Etter en god natts søvn, gikk vi videre fra Østerbø. Den første delen av turen mellom Østerbø og Geiteryggen er ikke spesielt interessant. Vi gikk i samme høyde i ura, og så ned på vegen som gikk lenger nede i dalen. Da vi passerte Steinbergdalen ble det hele mer interresant. Stien dreide innover fjellet og vi gikk i typisk kuppert "Skarveheim-terreng". 

Fin Foss før Steinbergdalen.

Typisk Skarveheimen-terreng før Geiteryggen.

Dagens etappe ble imidlertid lenger enn vi hadde trodd. Vi passerte Geiterygghytta litt over klokka fire. Jeg kan trygt anbefalle turen fra Vassbygdi til Østerbø, men vandringen i lia over eurpoaveg 50 fant jeg ikke spesiellt interessant.

Tilbake til toppen