Turer rundt Stalheim 8.-9.6.02

Lørdag 8.6
Avreise Stalheim kl. 17.05
Ankomst Brekkenipa kl. 18.15 - 1194 m
Ankomst Stalheim kl. 19.15
Vær: sol

DNT`s landsmøte var i år på idylliske Stalheim Hotell. Med fjell på alle kanter var det synd å ikke utnytte noen fri ettermiddagstimer til en minifjelltur. Jeg fikk med Kjetil fra Ringerike Turistforening.

Vi gikk opp lia rett bak hotellet. Vi hadde kun to timer, så det gjaldt å holde tempoet oppe. Uten noe spesielt mål for øye passerte vi tregrensa og holdt kursen mot en høyde litt lenger innpå fjellet. Høyden viste seg å være Brekkenipa på 1194 meter.

Etter en rask stopp fortsatte vi over mot Brekkedalen. Etter en rask nedstigning var vi nede på veien som førte ned mot Stalheim. Tiden begynte å bli knapp, så vi ble nødt til å løpe. Vi Ankom Hotellet et kvarter før middagen begynte.

Søndag 9.6
Avreise Bru Jordalen kl. 10.15
Ankomst Jordalsnuten kl. 12.15 - 937 m
Avreise Jordalsnuten kl. 13.15
Ankomst Bru Jordalen kl. 14.20
Vær: sol

Etter at landsmøtet ble avsluttet på lørdag, gjensto bare hovedturen. Den gikk til Jordalsnuten. Sukkertoppen ar blant annet å finne på  J.C. Dahls maleri av Stalheim og Nærøydalen.

Gjennom bjørkeskog i Jordalen.

Vi kjørte biler inn Jordalen. Derfra gikk det sti opp på toppen. Med Voss Turlags kjentfolk bar det i veg gjennom bjørkeliene. Da vi kom opp på selve ryggen åpnet det seg en flott utsikt nedover dalen i retning Gudvangen.

Elisabeth og Øystein.

Været hadde vært fantastisk hele helga og denne dagen var intet unntak. Etter en times lunsjpause på toppen, var vi på vei ned igjen. Etter en times rask gange var vi nede i Jordalen igjen.

Dette var slutten på ei meget innholdrik helg på Stalheim. Et arrangement Voss Turlag kan være stolte av.

Tilbake til toppen