Nautgardstind og Stornubben 28.3.02

 

Fredag 31.8
Avreise Hinseter kl. 11.30
Ankomst Stornubben NØ kl. 15.35 - 2049m
Ankomst Stornubben Vesle kl. 16.05 - 2055m
Ankomst Stornubben kl. 16.45 - 2174m
Ankomst Nautgardstinden Ø kl. 17.45 - 2194m
Ankomst Hinseter kl. 19.30
Vær: Sol Kuling/liten storm på toppene

Påskens topptur la vi til Nautgards-området. Vi fulgte elva som går i retning Stornubben. Etter et par timer i jevn slak motbakke, flatet terrenget ut og utsikten til ryggen med 2000-metere åpner seg. 

Vi fikk etterhvert mer og mer motvind. Matpausa ble kort og kald selv om sola var framme hele tiden. Etter hvilen tok vi fatt på de siste og bratteste høydemeterne opp mot Stornubben NØ. Denne toppen har to fortopper. Vinden hadde nå økt betraktelig. 

På toppen av Stornubben NØ med utsikt mot Vesle og selve hovedtoppen.

Fra NØ gikk vi videre til Vesle. Dette er en liten topp med primærfaktor på 20 meter. På vei opp mot hovedtoppen økte vinden ytterligere. Det var nå så sterk vind at det var lett å miste balansen. Med bakglatte ski gikk vi videre mot Nautgardstinden Ø. 

Austre Nautgardstind sett fra Stornubben. Store Nautgardstind i bakgrunnen.

Klokka nærmet seg seks. Lars Olav fortsatte alene mot Store Nautgardstinden, mens Anne Kristine og jeg vendte nesa mot Hinseter. Foran oss hadde vi en times nedoverbakke. Normalt er slike nedstigninger en fornøyelse, men med så lite snø er det mer et slit enn normalt. Vi var tilbake ved bilen halv åtte.

Store Nautgardstind 2258 m.o.h.

Tilbake til toppen