Basecamp i Koldedalen 9.-11.8.02

Fredag 9.8
Oppslag av telt og lavo i Koldedalen.

Hadeland Turlags sommertur for ungdom gikk til Koldedalen ikke langt fra Tyin. Det var 14 deltagere og fire ledere. 

Vi møttes på Brandbu Skysstasjon kl. 16.00. Derfra kjørte vi privatbiler. I Koldedalen fant vi den perfekte teltplass! En stor flat gressflate like ved en praktfull foss. Bak fossen stakk Falketind opp. Etter en halvtime var leiren rigget. Vi hadde fått låne lavo fra Solheim barnehage, noe som falt i smak hos deltakerne. Den rommet hele 11 personer.  Når mørket begynte å falle på, tente vi opp bål. Jeg hadde sørget for medbrakt ved, samt mat til alle deltakere og ledere. Kveldens måltid besto av brødmat, med grillede marsmallows til dessert. De fleste gikk til sengs rundt midnatt.

Teltleir ved Koldedøla. Falketind i bakgrunnen.

Lørdag 10.8
Avreise Koldedalen kl. 09.30
Ankomst Langskavletind kl. 15.15 - 2014m
Ankomst Koldedalen kl. 21.30
Vær: overskyet

Årets deltagere var ikke utpregede B-mennesker. Litt over kl. 07.00 var de første ute av teltet! Etter frokost og utdeling av breutstyr var vi klare til å gå. Klokka var da blitt 09.30.

Vi la i vei i retning Langskavletind. Første del av turen gikk i mye ur, både oppover og nedover. Så begynte stigningen opp til selve toppen. Her var det mye sva og dermed lettere å gå. Vi hadde første matpause ved 12.30-tiden. På vei mot toppen var det tåke. Vi holdt derfor deltakerne godt samlet, så ingen skulle forsvinne. Vi nådde toppen litt over kl. 15.00. Vi bestemte oss for å prøve oss på eggen ned til Uranosbreen. Vi tok derfor på oss seler, slik at alt var klart hvis det skulle bli nødvendig med tau. Eggen hadde et utsatt punkt, men alle deltakerne kom greit forbi. Nede ved isen tok vi en matbit mens vi klargjorde utstyret.

Samtlige deltakere på toppen av Langskavletind.

Det varme været hadde smeltet det meste av snøen på breen. Det var derfor masse blåis og sprekker. Vi hadde ikke stegjern til alle, dette gjorde det litt glatt for enkelte deltakere. Sporty innsats gjorde at vi kom over uten større problemer. Brevandring var en helt ny opplevelse for de fleste deltakerne. Mange var tydelig imponert over de dype sprekkene vi måtte hoppe over.

Urdanosbreen med Urdanostind i bakgrunnen.

Fra breen gikk vi ned til Urdalsvatnet og fulgte T-stien tilbake til Koldedalen. Vi var tilbake ved leiren cirka klokka 21.30. Om kvelden var det grilling av pølser på bålet.

Søndag 11.8
Avreise Tyinholmen kl. 11.45
Ankomst 1491m på Skinn-Eggi kl. 12.45 - 1491m
Avreise 1491 på Skinn-Eggi kl. 13.15
Ankomst Tyinholmen kl. 14.00
Vær: Overskyet og lett regn

Søndag gikk vi en tur opp på høyde 1491 på Skinn-Eggi. En liten time fra Tyinholmen kan du få en praktfull utsikt over områdets topper samt, Bygdin og Tyin. Mange har vel hørt Vinjes skildring om utsikten fra Skinn-Eggi. De fleste deltakerne synes det var greit med en liten tur etter gårsdagens 12-timers tur.

Tilbake til toppen