Vinternatt i Rondane 2.-4.01

Fredag 2.3 
Avreise Mysuseter kl. 22.30
Ankomst Teltplass (2 km før Spranget) kl. 23.30
Vær: Sjerneklart og kaldt

Årets første fjelltur gikk til Rondane. Vi ankom Mysuseter ved elleve-tiden fredag kveld. Vi spente på oss ski og sekker og la i vei mot Spranget. Termometeret lå rundt 25 minusgrader. Noen bakker senere passerte vi tregrensa. Foran oss lå Rondane opplyst av månen. Vi kunne skimte de hvitkledde Rondene lenger inne. Etter times tid var teltleiren satt opp. Nå var det bare å håpe at soveposen kunne holde kulda ute. Natta gikk uten store problemer, selv om jeg innrømmer å ha tatt noen situps ved sju-tiden. 

Harald Solbergs "Vinternatt i Rondane". Utsikt fra Atnadalen. Fra venstre Storronden, Rondeslottet, Digerronden og Høgronden

Lørdag 3.3 Storsmeden
Avreise teltplass  ca. kl. 12.15
Ankomst skaret mellom Steet og Storsmeden kl. 16.30
Ankomst Storsmeden kl. 17.05 - 2016 m
Ankomst Rondvassbu kl. 18.30
Vær: Strålende sol/overskyet

Været var perfekt denne morgenen, selv om termometeret fortsatt viste under 20 minus. Etter frokosten som besto av lefser og dypfryste boller, la vi i vei mot Storsmeden.

Øyvind i full sving med å varme vann.

Arnstein, Jon Olaf og Lars Olav.

Da vi var på høyde med Steet begynte det å skye over. De høyeste toppene ble etterhvert borte i skyene. Vi snirklet oss sakte men sikkert opp mot bandet mellom Storsmeden og Steet. Selv om klokka hadde passert fire, kunne vi nå toppen og komme oss til Rondvassbu før det ble mørkt. Fra bandet brukte vi stegjern og isøks opp på toppen. Etter en rask stopp bar det ned igjen. Vi hadde bare tiden og veien for å nå Rondvassbu før det ble mørkt. Skiføret var heller dårlig p.g.a. mange harde skavler. Vi ankom Rondvassbu i halvmørket klokka sju.

Vi innlosjerte oss i det minste annekset. Der var det to køyesenger og et lite bord. Dette må være en av DNT`s raskeste hytter å fyre opp. Etter en  god  middag gjorde det seg med en hvil på puta.

Søndag 4.3 
Avreise Rondvassbu kl. 09.25
Ankomst Teltplass (2 km før Spranget) kl. 12.00
Vær: Tåke

Vi startet optimistisk på Storronden denne  søndagsmorgenen. Vi hadde ikke gått lenge før vi innså at tåka var for tjukk for toppturer denne dagen. Da var det bare å ta fatt på den lange veien hjem i bil.

Tilbake til toppen