Norefjell 26.-27.8.00

Lørdag 26.8
Avreise Tempelseter kl. 14.50
Ankomst Toveseter kl. 19.00
Vær: Sol og vind

Fra Tempelseter gikk vi i retning Ranten. Et av målene for denne turen var å utforske Ranten. Ranten er dessuten motivet for Thedors Kittelsens Soria Moria Slott.

Langt langt borte så han noe lyse og glitre.

Gullslottet rett forut!

For mange år siden ble Norefjells tamreinstamme slaktet helt ned. Nå har imidlertid en villreinstamme begynt å bygge seg opp. De er imidlertid ikke så vanskelig å komme inn på.

Vi gikk opp på Rantens venstreside. Det er utrolig fint grasbakke mellom "Rantehorna".

Inne på slottet.

Toppen er nådd. Her er det utsikt mot Drotninggutunatten og Eggedal.

Fra Ranten er det ikke lange biten over til Norefjells høyeste topp, Gråfjell. 

Gråfjell med Høgevarde i Bakgrunnen.

Fra Gråfjell er det bare nedover til DNT`s hytte Toveseter. På veien kan man blant annet se dyregraver. Vi penset inn på T-stien som går mellom Høgevarde og Toveseter.

Toveseter er en liten men koselig DNT-hytte.

Vel framme på Toveseter ble vi noe skuffet. Der var det en gjeng som tydelig hadde med seg litt for mye alkohol. De tok seg til rette og ble stadig fullere. Tragisk, spesielt når de også hadde med unger. Vi fant det best å legge oss i Høyløa. Der var det luftig, men fritt for alkoliserte turgåere.

Søndag 27.8
Avreise Toveseter kl. 8.00
Ankomst Tempelseter kl. 12.30
Vær: Tåke og regn.

Vi sto tidlig opp. Været hadde snudd fullstendig og det var tett tåke. Vi gikk på kompass til Drotninggutunatten. Planen var egentlig å gå over, men siden det var tåke, fulgte vi fjellryggen på nedsiden denne til vi kom til ei hytte vi skulle kikke på. Derfra gikk vi til Tempelseter.

Tilbake til toppen